fssuomi.net

Parhaat lento, ajopelit- ja nettipelit

Oddwings Escape

Angry Birds aloitti mobiililaitteiden pelimaailmassa melkoisen vallankumouksen. Ja hyvä niin, sillä ihmiskunnan uusin ajanviettoa varten kehitetty peli, Oddwings Escape, liimaa ihmisten nenät entistä tiukemmin mobiililaitteen ruutuihin.

Visuaalisesti mielettömän mahtipontinen Oddwings Escape on yksinkertainen peli, jossa tarkoituksena on edetä varsin oudon näköisen hybridilinnun avulla erilaisten esteiden ohitse ja saavuttaa seuraava taso. Mikäli olit orja Flappy Bird-pelille, Oddwings Escape kuuluu samaan kategoriaan. Tämä ”ihanan söpö” peli muuttuu muutaman yrityksen jälkeen eräänlaiseksi huumausaineeksi, josta eroon pääseminen on melkein mahdotonta. Peli on älypuhelimien näytölle juuri eikä melkein sopiva. Pelissä käytetään kahta sormea. Yhdellä ohjataan itse lintua ja toisella aktivoidaan (tarvittaessa) lisätoimintoja suojakilven aktivoimisesta lisäenergian käyttöön.

Mutta hyväksi onneksi pelaajien riippuvuus kilisyttää suomalaisen Small Giant Games -pelintekijän kassaa. Pelistä tekee kutkuttavan juuri se, että pelaaja haluaa edetä ja suorittaa tehtäviä vain ja ainoastaan niiden haasteiden takia. Kaikki tietää ajatuksen ”vielä yksi kerta ja sitten meen nukkuu”, mutta todellisuudessa tämä ”yksi yritys” kestää koko yön ja aamuun asti.

Pelissä eteneminen on joskus jopa ärsyttävän hidasta, sillä eteneminen vaatii joko maksullisia kolikoita tai mielettömän määrän toistoja, jotka taas tappavat pelimotivaation. Onneksi itse peli on ilmainen, mutta mikäli haluat pelata tosissasi, valmistaudu hankkimaan kolikoita ja muita lisukkeita.

Oddwings Escape ei ihan yllä Angry Birdsin tasolle, mutta ei peli missään tapauksessa huonokaan ole.

« Previous post
Next post »