fssuomi.net

Parhaat lento, ajopelit- ja nettipelit

Just Cause 3

 

Just Cause 3 on pelimaailman supersankariherkku. Jos haluat räjäytellä ja tuhota asioita luovilla tavoilla ja etsiä pelihahmosta lempisupersankariasi, tämä peli on sinulle. Just Cause on avoimen pelimaailman toimintaseikkailuvideopeli, joka lipui pelivesille 2015 joulukuussa. Peli on otettu riemastuneena vastaan; sitä on luonnehdittu eritavalla kepeäksi toimintaseikkailu-peliksi, sillä hahmo kestää aikamoisia iskuja kuolematta, ja hallinnassa on sellaisia temppuja, joista Tartsan voisi vain haaveilla. Joitakin pelaajia on vaivannut kolmannen persoonan näkökulma, josta pelaaminen on tietenkin erilaista kuin ensimmäisen persoonan näkökulmasta. Sen kanssa eläminen ja pelaaminen lienee asennekysymys.

Pelin protagonisti Rico Rodriguez seikkailee fiktionaalisessa maailmassa räjäyttelemässä asioita. Peli sijoittuu kuuden vuoden päähän Just Cause 2 tapahtumista, kun Rico palaa kotimaahansa Mediciin, joka on fiktionaalinen saari. Brutaali kenraali Sebastiano Di Ravaello on ottanut Napoleonin elkein unelmakseen maailman hallitsemisen. Ricon Spiderman –loikat ja loputtomat rakettiaseet ovat avain tämän hirmumiehen pysäyttämiseen ja maailman ikuiseen onneen.

Peli eroaa edeltäjästään paremmalla grafiikalla ja laajemmalla leluvalikoimalla: Pelaajalla on käytössään niin luovia tuhoamis- ja räjäyttelytapoja, että varsinaiset käsiaseet saattavat jäädä kokonaan käyttämättä! Uusien tekniikoiden ja laitteiden etsiminen on myös hauskaa. Uuden pelaajan on hyvä asennoitua Just Cause 3:een eri tavalla kuin vakavahenkisiin toimintaseikkailuihin: Esimerkiksi ”Lifebar” elämämittaria ei näy ollenkaan ja pelaaja saa vain arvuutella Ricon kestävyyttä erilaisissa iskuissa.

Ei silti hätää; sankarimme voi selvitä jopa helikopteriin törmäämisestä! Pelaaja voi myöskin keikkua vaikka lentävän lentokoneen siivillä ja ampua ohjuksia, kaverilla on hyvä tasapainoaisti. Tässä pelissä voima ja fantasia yhdistyvät. Jos lentokoneen siiveltä sattuukin tipahtamaan, on Ricolla onneksi loputtomasti laskuvarjoja pelastautumistarkoituksiin.

« Previous post