fssuomi.net

Parhaat lento, ajopelit- ja nettipelit

Farming Simulator 2015

”Käyn ahon laitaa, minä ilman paitaa” sanoi maanviljelijä 90-luvun Ahonlaita-mainoksessa. Ajat ovat muuttuneet ja nykyään maanviljelyä voi harrastaa myös virtuaalisesti Farming Simulator 2015 -pelin kautta.

Maanviljely on elämäntapa, joka on kuulunut yksinomaan tiettyjen perhetilojen elämäntyyliin. Mutta teknologian ja erityisesti viihdeteknologian ottaessa huimia harppauksia, nyt myös Matti Meikäläinen Helsingin ydinkeskustassa voi koettaa onnea maanviljelyn suhteen. Farming Simulator 2015 ei ole mikä tahansa peli, sillä simulaattori tuo pelaajalle ympäri vuorokauden erilaisia tehtäviä, jotka pitää hoitaa alusta loppuun – satoi tai paistoi.

Maanviljely ei ole aina hektistä ja tämä näkyy myös pelin etenemisessä, joka on suhteellisen hidasta. Mutta tärkeintä on hoitaa maanviljelyn arkiset ja tärkeimmät tehtävät ensiksi, sillä niiden avulla pelissä ansaitsee rahaa. Peli onkin niin realistinen, että tehtäviä suorittaessa ei ole taustamusiikkia tai muita audiovisuaalisia elementtejä, vaan pelkästään syvä hiljaisuus, mikäli pelaaja ei ole käyttämässä työkaluja sinä hetkenä. Pelin visuaalinen puoli on myös varsin vaatimatonta ottaen huomioon, kuinka hyvät grafiikat nykytekniikalla voisi luoda.

Maataloudesta tietämätön voi kokea pelin olevan mielettömän tylsä, sillä peli ei konkreettisesti itse opeta pelaajalle maanviljelyn saloja. Peli simuloi tarkasti maanviljelyn arkea, eikä asiasta tietämättömät todennäköisesti innostu opiskelemaan itsenäisesti maajussien arkea vain sen takia, että pelissä voisi edetä hieman nopeammin. Ja samalla pitää kyseenalaistaa, mikäli maataloudesta tietoiset ja asianomaiset henkilöt haluavat viettää vapaa-aikaa suorittamalla heille arkisia tehtäviä virtuaalisesti.

Next post »