fssuomi.net

Parhaat lento, ajopelit- ja nettipelit

Fallout 4

 

Fallout 4 on avoimen maailman roolipeli, joka on osa Fallout -pelisarjaa. Arvostettu pelisarja on pitkälle hiottua pelitaidetta. Vaikka pelaaja ei olisi ennestään tuttu aikaisemmille osille, on mahdollista aloittaa Fallout 4:stä. Taustatarina on kaikissa peleissä sama, mutta jokaisessa osassa on oma juonensa. Tämän ansiosta niitä voi pelata missä tahansa järjestyksessä.

Fallout 4 sijoittuu post-apokalyptiseen tulevaisuuteen, jonka päähenkilö etsii poikaansa ja selvittää teleporttaamisen, mystisen instituutin ja muiden yhteisöjen salaisuuksia. Miljöö on retrofuturistinen 1950-luvun tieteisfiktion tyyliin, jossa ei nähdä sellaisia tietokoneita joihin me olemme tottuneet, mutta kaikki toimii ydinvoimalla. Päähenkilö ja tämän perhe syväjäädytetään ydinsodan alkaessa ja varsinainen pelaaminen alkaa, kun päähenkilö herää yli kaksisataa vuotta myöhemmin ydinräjähdyksen jälkeen yksin.

Riippuen pelaajan valinnoista päähenkilö voi olla perheen lakimies-vaimo tai armeijauralta eläköitynyt aviomies. Lisäksi pelaaja saa aikaisempien Fallout –pelien mukaan valita vahvuudet ja ominaisuudet hahmolleen, mitkä vaikuttavat olennaisesti pelin etenemistapoihin. Fallout 4 ominaisuuksiin kuuluu kiinteästi myös keskustelu tavat ja verbaalinen interaktio, mikä voi antaa pelaamiselle erilaisen hauskuutusaspektin, jos hahmosta luodaan esimerkiksi äärimmäisen typerä ja karismaton, tai toisinpäin.

Fallout 4 on kehuttu sen upean tarkkuuden ja renderoinnin suhteen. Pelissä on runsaasti pieniä yksityiskohtia joilla pelimaailmasta on luotu mielenkiintoinen kokonaisuus, joka koukuttaa. Esimerkiksi pelin sisällä on mahdollista pelata retropelejä! Uutta ovat myös hidastukset maisemakuvauksissa, jotka tekevät pelimaailmasta kiehtovasti surreaalin. Pelaajalla on myös laajemmat mahdollisuudet luoda aseita, ja tarkennuksesta on tehty helpompaa kohdennuksen ansiosta. Eikä siinä vielä kaikki, kuten joissakin aikaisemmissa Fallouteissa, myös tästä maailmasta löytyy tuo ihmisen paras ystävä, lohtua tuova söpö, mutta karismaattinen ilostuttaja: koira.

« Previous post
Next post »