fssuomi.net

Parhaat lento, ajopelit- ja nettipelit

Dota 2

 

Alun perin WoW-fanien kehittämä Dota sai paremman version itsestään Dota 2:n muodossa. Tämä kulttiaseman saavuttanut MOBA (Multiplayer online battle arena) –peli on haastava strategiapeli, joka on nykyään Valve Corporationin omistuksessa.
Pelin tarkoituksena on tuhota vastustajan tukikohta. Pystyäkseen tekemään sen pelaajan on tuhottava vastustajansa.

Peli alkaa hahmon valinnasta. Valintamahdollisuudet vaihtelevat pelimuodon mukaan; pelissä on tällä hetkellä eri ominaisuuksilla varustettuja sankareita 110. Hahmon kykyjä kehitetään pelatessa, ja edetessään pelaaja saa parannettua hahmonsa kykyjä.

Pelissä kilpaillaan viiden hengen joukkueissa, jotka ottavat yhteen pelikentällä. Pelaaja navigoi kartan avulla, johon on merkitty kolme eri lanea eli linjaa. Lanet ovat kolme erilaista reittiä, joita pitkin pelaaja lähestyy vihollista ja vihollinen pelaajaa. Lisäksi kummallakin joukkueessa on omat NPC-sotilaat, jotka ovat kuitenkin keskenään yhtä vahvoja, ja ilman pelaajien tukea vain tappavat toisensa. Lisäksi pelissä on keskikentän viidakko, josta voi erilaisin keinoin hankkia lisäpisteitä joukkueelle sekä kultaa itselle.

Taistelut kestävät 50 minuuttia. Jokaisen taistelun jälkeen hahmon kehittyneet kyvyt nollautuvat. Jokaisen pelin alkaessa jokaisella hahmolla on siis sama lähtötilanne: Vain pelaajan henkilökohtainen taitotaso kehittyy pelituntien kertyessä, mutta kaikille pelaajille on mukavampaa pelata oman tasoista vastustajaa vastaan ja kehittyä. Dota2 on peli, joka yleisen olettamuksen mukaan vaatii useita tuhansia pelitunteja mikäli mielii huippupelaajan tasolle.

Next post »